reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Prokládaný vepřový plátek s plněným bramborovým ježkem, dip

Suroviny

  • vepřová kotleta 5 ks
  • vejce 3-4 ks
  • strouhanka 2 hrnky
  • sůl
  • pepř
  • sušený česnek
  • olej na smažení
  • slanina
  • cibule dle libosti

Bramboroví ježci:

  • brambory 5 ks
  • anglická slanina
  • tvrdý sýr
  • sůl
  • pepř

Naklepeme vepřové plátky, které osolíme, opepříme, posypeme trochou sušeného česneku, necháme chvíli odpočinout. Mezitím si rozšleháme vejce s trochou solí a pepřem. Maso obalíme ve strouhance, strouhanku trošičku vmačkáme, pak obalíme v připraveném vajíčku, ihned dáme smažit na rozpálený olej na pánev a opečeme z obou stran. Maso přendáme do pekáče a prokládáme je plátky slaniny a kroužky cibule. Zalijeme je trochou oleje s vodou, přikryjeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů asi na hodinu a půl.

Brambory oloupeme, podélně rozkrojíme a poloviny klademe na pečicí papír. Hřbety brambor mírně nakrájíme na ježka, nesmíme je prokrojit! Do mezer dáváme slaninu a navrchu je posypeme sýrem. Dáme zapéct do trouby asi na 20-30 minut dle velikosti brambor.

Zdroj: Prokládaný vepřový plátek s plněným bramborovým ježkem, dip; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/prokladany-veprovy-platek-s-plnenym-bramborovym-jezkem-dip  [On-line 24.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.