Suroviny
- pštrosí maso 600 g
- drcený barevný pepř
- smetana 100 ml
- olej
- máslo
- koňak
- vývar
- sůl
- drcený jalovec
- šafrán
- hlíva
Plátky masa osolíme, opepříme, přidáme máslo, zakápneme koňakem a zavakuujeme.
Dáme vařit do vodní lázně při 58C na jednu hodinu. Zahřejeme smetanu, přidáme šafrán vyluhovaný ve vývaru a varem zredukujeme.
Maso vyndáme ze sáčku, osušíme a prudce opečeme. Šťávu z masa přidáme do omáčky.
Hlívu opečeme na másle, osolíme, opepříme a podáváme se steakem.
Zdroj: Pštrosí steak se šafránovou omáčkou a houbami; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/pstrosi-steak-se-safranovou-omackou-houbami [On-line 27.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář