reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pstruh na rozmarýnu s plátky brambor, vše podávané se studenou křenovou omáčkou

  • 5 chlazených pstruhů
  • 1 kg brambor
  • čerstvé snítky rozmarýnu
  • citron
  • 300 ml biosmetany
  • smetanový křen
  • vlašské ořechy
  • směs koření na ryby

Omyté pstruhy naplníme snítkami čerstvého rozmarýnu, nasolíme zevnitř i zvenku a posypeme kořením na ryby. Nakrájíme plátky citronu, které vložíme každé rybě do pusy.

Vše položíme na plech a postříkáme olivovým olejem. Brambory očistíme (není třeba loupat) a nakrájíme je na půlcentimetr tlustá kolečka. Naklademe je na plech mezi pstruhy.

Vše posolíme (doporučujeme mořskou solí). Nasekáme zbytky čerstvého rozmarýnu a posypeme. Pečeme v troubě cca na 180 stupňů asi 20 až 30 minut v závislosti na velikosti pstruhů.

Studená křenová omáčka: Do misky nalijeme biosmetanu, kterou smícháme se smetanovým křenem. Přidáme vlašské ořechy. Malinko dosolíme a přidáme trochu citronové šťávy.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pstruh-na-rozmarynu [On-line 4.2.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.