reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pstruh na rýnském ryzlinku a tymiánu s celerovými chipsy

4 porce

Velmi decentní a chuťově vyvážený lehký předkrm, kde se potkává jemná chuť máslového sosu s navinulými tóny rýnského ryzlinku, vůní tymiánu a křupavými chipsy. To vše společně nesmírně lichotí jemnému masu ryby. Autorem receptu je šéfkuchař vinného baru Martin Kortus.

  • 2 pstruzi
  • mletý pepř
  • sůl
  • hladká mouka
  • máslo
  • olivový olej extra virgin
  • maldonská sůl
  • 2 šalotky
  • 20 + 50 g másla
  • rýnský ryzlink cca 5 cl
  • 4 větvičky tymiánu
  • drhnutý tymián

Filátka pstruha osolíme, opepříme, kůži obalíme v mouce a na másle opečeme pouze kůží dolů, až se vytvoří kůrčička (asi 1−1,5 minuty), přendáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem a dopečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C 6−8 minut.

Na talíři ještě dosolíme maldonskou solí, podáváme s máslovou šťávou a křehkými chipsy.

Šalotku nakrájíme nadrobno, opečeme na 20 g másla, zastříkneme vínem, vložíme lístky i větvičky tymiánu a chvilku povaříme, necháme zredukovat, odstavíme a vmícháme 50 g másla.

Celerové chipsy

  • ½ celeru
  • solamyl
  • olej na smažení

Celer očistíme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké lupínky, které zlehka obalíme v solamylu a v hojném množství oleje osmažíme dozlatova, vyjmeme na savý papír a osolíme.

Zdroj: Pstruh na rýnském ryzlinku a tymiánu s celerovými chipsy; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1045 [On-line 16.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.