Ingredience
pstruh po mlynářsku s mandlovým máslem:
- pstruh 5 kusů
- hladká mouka 200 g
- sůl 10 g
- drcený kmín 10 g
- sladká paprika 10 g
- plátkové mandle 100 g
- máslo 100 g
- citron 1 kus
Šťouchané brambory:
- brambory 600 g
- střední cibule 2 kusy
- olej 1 dávka
- smetana dle potřeby 1 dávka
- sůl 1 špetka
1. Pstruh: Mouku smícháme s drceným kmínem, solí a sladkou paprikou.Osušené filety obalíme v této okořeněné mouce a osmahneme po obou stranách na olivovém oleji. Na másle osmahneme lupínky mandlí a osmaženou rybu tímto před podáváním přelijeme.
2. Šťouchané brambory: Brambory oloupeme, nakrájíme a vaříme v osolené vodě asi 20 minut od bodu varu. Cibuli oloupeme, nakrájíme na proužky a osmahneme dozlatova na oleji. Brambory scedíme, přidáme cibulku, prošťoucháme. Je-li třeba, přidáme smetanu. Pomocí tvořítka vytvoříme válečky, které přendáme na pečicí papír na plech a dáme do trouby, kde brambory přihřejeme, aby zůstaly teplé.
Zdroj: Pstruh po mlynářsku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pstruh-po-mlynarsku [On-line 28.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář