reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pstruh po mlynářsku

Ingredience
pstruh po mlynářsku s mandlovým máslem:

  • pstruh 5 kusů
  • hladká mouka 200 g
  • sůl 10 g
  • drcený kmín 10 g
  • sladká paprika 10 g
  • plátkové mandle 100 g
  • máslo 100 g
  • citron 1 kus

Šťouchané brambory:

  • brambory 600 g
  • střední cibule 2 kusy
  • olej 1 dávka
  • smetana dle potřeby 1 dávka
  • sůl 1 špetka

1. Pstruh: Mouku smícháme s drceným kmínem, solí a sladkou paprikou.Osušené filety obalíme v této okořeněné mouce a osmahneme po obou stranách na olivovém oleji. Na másle osmahneme lupínky mandlí a osmaženou rybu tímto před podáváním přelijeme.

2. Šťouchané brambory: Brambory oloupeme, nakrájíme a vaříme v osolené vodě asi 20 minut od bodu varu. Cibuli oloupeme, nakrájíme na proužky a osmahneme dozlatova na oleji. Brambory scedíme, přidáme cibulku, prošťoucháme. Je-li třeba, přidáme smetanu. Pomocí tvořítka vytvoříme válečky, které přendáme na pečicí papír na plech a dáme do trouby, kde brambory přihřejeme, aby zůstaly teplé.

Zdroj: Pstruh po mlynářsku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pstruh-po-mlynarsku [On-line 28.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.