Ingredience
- 2 králičí stehna
- Sůl
- Pepř
- Hořčice
- 1 cibule
- 25 g slaniny
- 1 nakládaná okurka
- 1 vařené vejce
- 50 g sádla
- Chléb
Králičí stehna vykostíme, naklepeme, osolíme, opepříme a z vnitřní strany potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme a na tuku osmahneme. Dále na větší kousky nakrájíme okurku, slaninu a vejce. Vše zabalíme do masa a převážeme provázkem.
V osmahnuté cibulce začneme opékat ptáčky. Přidáme k nim kůrky z chleba, podlijeme vodou a necháme půl hodiny dusit.
Zdroj: Ptáčky z králičího masa; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2353-ptacky-z-kraliciho-masa/ [On-line 01.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář