Ingredience
- vepřové plecko 750 g
- barbecue omáčka 6 lžic
- jalovec 1 lžička
- olivový olej 1 dávka
- housky bulky 5 kusů
- sůl a pepř 1 špetka
salát coleslaw:
- půl hlávky bílého zelí 1 dávka
- půl menší mrkve 1 dávka
- majonéza 4 lžíce
- zakysaná smetana 1 lžíce
- cukr 3 lžičky
- ocet 1 lžička
- citronová šťáva 2 lžičky
- sůl a pepř 1 špetka
1. Troubu rozehřejeme na 160°C.V zapékací míse rozehřejeme na sporáku olivový olej. Vepřové maso osolíme a opepříme ze všech stran.V hmoždíři rozetřeme jalovec, tím poté potřeme maso.Maso orestujeme ze všech stran a vložíme do trouby. Pozvolna pečeme bez nutnosti podlévat kolem čtyř hodin. Zcela měkké maso rozdělíme vidličkou na malé kousky a přidáme barbecue omáčku.Masovou směsí naplníme bulku (domácí či koupenou) a přidáme salát Coleslaw.
2. Salát Coleslaw: Zelí a mrkev nastrouháme na struhadle na malé kousky.Přidáme cukr, ocet, citronovou šťávu, majonézu a zakysanou smetanu.Dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.Zakryjeme a dáme do ledničky uležet nejméně na dvě hodiny.
Zdroj: Pulled pork mini sandwich; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pulled-pork-mini-sandwich [On-line 07.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář