reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Radošovský guláš s knedlíkem

Ingredience

  • zadní hovězí maso 1 kg
  • cibule 500 g
  • sůl, pepř 1 dávka
  • majoránka 1 dávka
  • stroužky česneku 3 kusy
  • kostka hovězího bujonu 1 kus
  • sušená červená paprika 1 dávka
  • mletý kmín 1 špetka
  • hladká mouka 1 dávka
  • tuk, nejlépe sádlo nebo olej 1 dávka

na knedlík:

  • housky 10 kusů
  • vejce 1 kus
  • sůl 1 špetka
  • nasekaná zelená petrželka 1 hrst
  • špetka muškátového oříšku 1 špetka
  • trochu mléka 1 dávka
  • krupice dle potřeby 1 dávka

Cibuli orestujeme do zlatova, poté přidáme maso a kostku bujónu. Směs necháme dusit a poté ji zasypeme paprikou, majoránkou, přidáme trochu kmínu, podlijeme a dále dusíme, dokud maso není měkké. Vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme tekutinou a povaříme na chutnou omáčku. Dochutíme solí, pepřem a rozdrceným česnekem. Při podávání přidáme cibuli nakrájenou na tenká kolečka.
Na karlovarský knedlík pokrájíme housky a zvlhčíme se mlékem smíchaným se žloutky, z bílků ušleháme sníh. Do směsi přidáme trochu krupice, pokrájené petrželky, muškátového oříšku, osolíme ji a vytvarujeme větší koule, které vaříme v osolené vodě asi 15 minut.

Zdroj: Radošovský guláš s knedlíkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/radosovsky-gulas-s-knedlikem [On-line 20.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.