1 porce
- 2 vejce
- 1 lžíce hladké mouky
- 4 lžíce bublinkové minerálky
- Sůl
- Pepř
- 1 jablko
- 25 g anglické slaniny
- 2 lžičky přepuštěného másla
- trochu skořice
- 1 lžíce tvrdé goudy
Vejce smícháme v míse s hladkou moukou a perlivou minerálkou. Okořeníme solí a pepřem a vše promícháme, aby vzniklo hladké těstíčko. Slaninu nakrájíme na kostičky. Jablko omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, vykrojíme jádřinec a dužinu nakrájíme na kousky.
Na pánvi rozehřejeme 1 lžičku másla a polovinu nakrájeného jablka na něm asi 3 minuty podusíme. Posypeme skořicí, vyjmeme a dáme na talíř. Necháme stát v teple.
Zbylé máslo rozehřejeme na pánvi a opečeme na něm těsto. Pak k němu přidáme nakrájenou slaninu a zbylé kousky jablka a vše společně opékáme při mírné teplotě. Omeletu posypeme strouhaným sýrem, obrátíme a opékáme i z druhé strany dozlatova. Nakonec ji přidáme na talíř k podušeným kouskům jablka se skořicí. Doba přípravy je asi 35 minut.
Poslední tip, trik či komentář