reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ragú z líček ze špagetovou dýní

Suroviny

  • hovězí líčka 500 g
  • hladká mouka 100 g
  • grapa nebo jiná pálenka 100 ml
  • střední cibule 2
  • řapíkatý celer 4 stonky
  • očištěná mrkev na drobno nakrájená 1
  • Česnek 5 stroužků
  • špagetová dýně 1
  • kapusta 1
  • slanina (pancetta, nebo jiná syrová slanina) 100 g
  • italská oloupaná rajčata 1 konzerva
  • suché červené víno 250 ml
  • dobrý masový vývar 200 ml
  • čerstvá bazalka, tymián, oregáno – dle možností
  • Strouhanka 100 g
  • extra panenký olej 4 lžíce
  • máslo 4 lžíce
  • sůl a pepř podle chuti

Líčka obalíme v mouce opečeme, oflambujeme, vyjmeme, do výpeku přidáme cibuli, celer, mrkev a česnek a opečeme. Vrátíme maso, přidáme rajčata, víno, vývar, sůl, pepř, a dusíme doměkka.
Dýni rozpůlíme, vydlabeme, potřeme olejem, osolíme a dáme péct na 40 minut do trouby. Upečenou dýni vidličkou vyškrabeme – uděláme špagety.
Špagety opečeme na másle s kapustou, česnekem a naplníme do vydlabané dýně. Navrch dáme ragú z líček, parmezán smíchaný se strouhankou a zapečeme.

Zdroj: Ragú z líček ze špagetovou dýní; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/ragu-z-licek-ze-spagetovou-dyni [On-line 25.03.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.