Suroviny
- hovězí líčka 500 g
- hladká mouka 100 g
- grapa nebo jiná pálenka 100 ml
- střední cibule 2
- řapíkatý celer 4 stonky
- očištěná mrkev na drobno nakrájená 1
- Česnek 5 stroužků
- špagetová dýně 1
- kapusta 1
- slanina (pancetta, nebo jiná syrová slanina) 100 g
- italská oloupaná rajčata 1 konzerva
- suché červené víno 250 ml
- dobrý masový vývar 200 ml
- čerstvá bazalka, tymián, oregáno – dle možností
- Strouhanka 100 g
- extra panenký olej 4 lžíce
- máslo 4 lžíce
- sůl a pepř podle chuti
Líčka obalíme v mouce opečeme, oflambujeme, vyjmeme, do výpeku přidáme cibuli, celer, mrkev a česnek a opečeme. Vrátíme maso, přidáme rajčata, víno, vývar, sůl, pepř, a dusíme doměkka.
Dýni rozpůlíme, vydlabeme, potřeme olejem, osolíme a dáme péct na 40 minut do trouby. Upečenou dýni vidličkou vyškrabeme – uděláme špagety.
Špagety opečeme na másle s kapustou, česnekem a naplníme do vydlabané dýně. Navrch dáme ragú z líček, parmezán smíchaný se strouhankou a zapečeme.
Zdroj: Ragú z líček ze špagetovou dýní; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/ragu-z-licek-ze-spagetovou-dyni [On-line 25.03.2017]
Poslední tip, trik či komentář