4 porce
- 4 lžíce olivového oleje
- 100 g mrkve
- 100 g celeru
- 3 šalotky
- 3 stroužky česneku
- snítka plocholisté petrželové natě
- 800 g drcených rajčat z konzervy
- 4 dl zeleninového vývaru
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- 200 g mozzarelly
- snítka bazalky
- krutony z bílé veky nebo ciabatty
Na oleji postupně osmahneme najemno nakrájenou mrkev, celer, potom přidáme šalotku. Restujeme pozvolna, vmícháme sekanou petrželovou nať a nasekaný česnek, zalijeme drcenými rajčaty, zeleninovým vývarem a vaříme 15 minut.
Polévku dochutíme mletým pepřem a solí.
Podáváme s kousky mozzarelly, bazalkou a krutony.
Zdroj: Rajčatová polévka s mozzarellou a bazalkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1056 [On-line 18.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář