Ingredience:
- 1 sklenice drcených rajčat (700 g)
- 1 velká mrkev
- třtinový cukr
- 1 cibule
- špetka skořice
- špetka citronové kůry
- špetka tymiánu
- máslo
- sůl a pepř
Nočky:
- 1 vejce
- dětská krupička
- trocha nastrouhaného parmezánu
- 50 ml mléka
1. Mrkev oloupeme a nastrouháme. Máslo rozpustíme v hrnci a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev dozlatova. Poté zasypeme trochou třtinového cukru, který necháme zkaramelizovat. Zalijeme drcenými rajčaty. Promícháme a dochutíme solí, pepřem, kořením a citronovou kůrou. Povaříme asi deset minut.
2. Na nočky rozklepneme vejce, přidáme trochu mléka (asi půl deci) a rozšleháme. Přisypeme krupičku a parmezán, až vznikne celkem tuhá hmota. Z té pomocí dvou lžiček tvoříme noky, které uvaříme ve vroucí osolené vodě a poté přidáme na talířdo rajské polévky.
Zdroj: Rajčatová polévka s nočky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rajcatova-polevka-s-nocky [On-line 27.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář