- 4 lžíce másla
- větší cibule
- 900 kg konzervovaných rajčat
- 1,5 l masového vývaru
- 150 ml smetany
- sůl, pepř, lžíce cukru, bazalka, parmezán
Na másle zpěníme cibulku, přidáme rajčata a krátce povaříme. Přilijeme vývar a dalších 20 minut necháme vařit. Pak vše rozmixujeme, dochutíme pepřem, solí, cukrem, špetkou skořice a hřebíčku.
Těsně před podáváním ozdobíme smetanou, bazalkou a hoblinkami parmezánu.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rajcatova-polevka-s-parmezanem
V jiném receptu tady na webu je uvedeno půl kila, to by mohlo být ono. Jen nevím, jestli těch 900 g není i s nálevem a celou konzervou.
900 kg rajčat je víc než dost. Prosím o opravu.