Ingredience
- rajčata, přepůlená 6 kusů
- olivový olej 3 lžíce
- máslo 50 g
- cibule 2 kusy
- mrkev 2 kusy
- řapík celeru 2 kusy
- česnek 2 stroužky
- bobkový list 1 kus
- bazalka 1 dávka
- zeleninový vývar 1 l
- nakládaná rajčata v pelchovce 400 g
- parmezán 50 g
- muškátový oříšek 1 špetka
- sůl 1 špetka
- cukr 1 špetka
- pepř 1 špetka
Omytá čerstvá rajčata přepůlíme a položíme na plech nakrojenou stranou vzhůru společně s kolečky cibule a plátky česneku. Zakápneme olejem, posolíme, lehce pocukrujeme a pečeme 30-40minut při 160 stupních. Mezitím si nakrájíme kořenovou zeleninu na kostky a osmahneme ji na másle, přidáme rajčata z trouby, cibuli, česnek, rajčata z konzervy a vše povaříme deset minut společně s vývarem. Rozmixujeme dohladka, dochutíme a podáváme s bazalkou a strouhaným parmazánem.
Zdroj: Rajčatový krém s bazalkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rajcatovy-krem-s-bazalkou [On-line 16.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář