Suroviny
Na tataráček:
- rajčata 5 ks
- černé olivy 20 ks
- šalotka 1 ks
- bazalka 10 lístků
- balzamiková redukce
Na crostini:
- italské pečivo (např. ciabatta) 5 plátků
- parmská šunka 10 plátků
- rukola
- olivový olej
- balzamiková redukce
- parmazánové hobliny
Tataráček: rajčata rozkrojíme na měsíčky, vyřízneme měkkou část a vyhodíme (případně použijeme např. na gazpacho),tvrdou nakrájíme na co nejmenší kostičky, smícháme s nakrájenými olivami, šalotkou (najemno) a bazalkou. Podávání: Do kulatého tvořítka dáme vytvořenou směs, posolíme a popepříme, poklademe mozzarellou (nejlépe bůvolí) na tenčí plátky, opět osolíme, zakápneme balzamikovou redukcí a ozdobíme bazalkou.
Crostini: ciabattu nakrájíme na plátky, lehce potřeme olivovým olejem a opečeme na rozpálené pánvi/grilu do křupava. Ozdobíme šunkou a rukolou, můžeme zakápnout bazamikovou redukcí a ozdobit parmazánovými hoblinkami.
Zdroj: Rajčatový tataráček, Crostini s parmskou šunkkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rajcatovy-tataracek-crostini-s-parmskou-sunkkou [On-line 12.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář