Ingredience
- plechovka celých rajčat 2 kusy
- čerstvá rajčata 1 kg
- olej 1 dávka
- nové koření 6 kuliček
- bobkový list 3 kusy
- sůl 1 špetka
- třtinový cukr 4 lžičky
- čerstvá bazalka 1 dávka
- tymián 1 špetka
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- zakysaná smetana 1 kelímek
- hoblinky parmezánu na posypání 1 dávka
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme česnek nakrájený najemno, čerstvá předem spařená a oloupaná rajčata bez jádřinců a vše osmahneme. Přidáme dvě plechovky rajčat, zalijeme mírně vodou. Dáme šest kuliček nového koření, tři bobkové listy, cukr a sůl a necháme 30 minut povařit. Po půlhodině přidáme bazalku a tymián a poté rozmixujeme. Povaříme pět minut a můžeme servírovat. Nalijeme do talířů, posypeme hoblinami parmazánu, přidáme lžičku zakysané smetany a krém dozdobíme lístky bazalky.
Zdroj: Rajská polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rajska-polevka [On-line 19.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář