- 600 g cukru moučky
40 g vajec
200 g žloutků
1 sáček vanilkového cukru
100% tuk na vymazání
na dozdobení:
- šlehačka
čokoládová poleva
cukrová poleva
Cukr, žloutky, vejce a vanilkový cukr vyšleháme do pevné pěny. Tou naplníme do dvou třetin formičky, které jsme předem vymazali povoleným 100% tukem, otočili dnem vzhůru, aby přebytečný tuk odkapal a nechali v chladu ztuhnout.
V troubě předehřáté na 110°C pečeme tak dlouho, dokud rakvičky nenaběhnou a na povrchu neztvrdnou, a poté za občasného odvětrávání trouby dosušujeme při 80°C, což může trvat čtyři až pět hodin. Jsou–li rakvičky po rozlomení uvnitř suché a nelepí, jsou hotové, a to znamená, že je po vychladnutí můžeme začít zdobit. Buď jednoduše šlehačkou, nebo je nejdříve namočíme do rozpuštěné čokolády, a až čokoláda zaschne, naplníme rakvičku šlehačkou a shora podle fantazie ozdobíme cukrovou polevou.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/356-rakvicky/
Poslední tip, trik či komentář