reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Ravani s vanilkovou zmrzlinou

Suroviny

  • kypřící prášek 1 sáček
  • krupice 1 hrnek
  • slunečnicový olej 1 hrnek
  • bílý jogurt 2 ks
  • hladká mouka 1 hrnek
  • cukr krystal 1 hrnek
  • vanilkový cukr 4 sáčky
  • vejce 4 ks
  • pomerančová kůra

Na sirup:

  • voda 2 hrnky
  • cukr 2 hrnky
  • šťáva z 1 citornu

Na domácí zmrzlinu:

  • tatra mléko 1 ks
  • Salko 1/2 plechovky
  • šlehačka v prášku 1 sáček
  • vanilkový cukr 2-4 sáček

Žloutky a cukr ušleháme. Přidáme olej a jogurt, mouku, prášek do pečiva a vanilku a ušleháme dohladka. Nakonec bílky ušleháme do tuhého sněhu a přimícháme opatrně k těstu. Vymažeme pekáč s máslem a vysypeme polohrubou moukou a vylijeme těsto do pekáče. Dáme péct na 15–20 minut, na 200°C. Po upečení propícháme buchtu špejlí a necháme vychladit.

Sirup: Spojíme vše dohromady, za občasného míchaní vaříme 5–10 minut. Necháme vychladnout. Poté pomalinku zalijeme sirupem. Buchtu servírujeme s vanilkovou zmrzlinou.

Na zmrzlinu: Tatru dáme do mrazáku, mixujeme 10–15minut, až se napění, přidáme pomalu šlehačku v prášku. Mícháme do ztuhnutí, nalijeme Salko a přidáme vanilku. Mrazíme 10 hodin!

Zdroj: Ravani s vanilkovou zmrzlinou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/ravani-s-vanilkovou-zmrzlinou  [On-line 06.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.