Suroviny
Základní těsto:
- mouka 500 g
- žloutky 10 kusů
- olivový olej
- sůl
Náplň:
- maso z lososa 200 g
- sýr ricotta 150 g
- šlehačka 50 ml
- snítka kopru
- sůl, bílý pepř
- vejce na potření
Omáčka:
- bílé víno 100 ml
- smetana 33% 200 ml
- kerblík 1 polévková lžíce
- sůl, pepř
Kousky lososa smícháme s rikotou, smetanou, koprem, solí a pepřem.
Z mouky, žloutků, oleje a soli vypracujeme těsto, které rozválíme na tenkou placku. Na půlku těsta rozdělíme rybí směs, okraje přetřeme žloutkem, přehneme druhou půlkou těsta a vykrojíme ravioli, které uvaříme v osolené vodě.
Svaříme bílé víno, smetanu, nasekaný kerblík, sůl, pepř, rozmixujeme a podáváme s těstovinami.
Zdroj: Ravioli plněné lososem; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/ravioli-plnene-lososem [On-line 06.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář