4 porce
Těsto:
- 400 g hladké mouky
- 4 vejce
- voda dle potřeby
- olej extra virgin
- sůl
Náplň:
- 250 g ricotty
- 300 g listového špenátu
- 200 g parmazánu
- 1 žloutek
- muškátový oríšek
- pár lístků šalveje
- máslo
- sůl, pepř
Mouku smícháme s vejci, kapkou olivového oleje a špetkou soli. Podle potřeby přidáme vodu. Vypracujeme těsto, které necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici. Špenát spaříme ve vodě, necháme okapat a poté nasekáme. V míse ho smícháme s ricottou a žloutkem, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí a bílým pepřem. Odleželé těsto rozválíme na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta vytvoříme lžící hromádky náplně. Okraje pomažeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme zbylými pláty těsta a rukama důkladne přimáčkneme kraje, stejně tak kolem jednotlivých hromádek. Vzniklé ravioli vykrajujeme (pokud nemáme formičku, můžeme použít například sklenici) a poté je uvaříme v osolené vodě. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pár lístků šalveje a uvařené ravioli, posypeme strouhaným parmazánem, promícháme a servírujeme.
Zdroj: S Italem v kuchyni Makro 7.3.2010 http://www.makro.cz/index.php?page_id=696&u=342
Poslední tip, trik či komentář