- kuřecí vývar 1250 ml
- dlouhozrnná rýže 80 ml
- vejce 2 kusů
- citron (šťáva) 1 kusu
- sůl
- pepř
Kuřecí vývar vyrobíme vyvařením dvou kuřecích paliček. Když je maso měkké, paličky obereme a maso vrátíme do vývaru. Do hotového vroucího vývaru přidáme rýži a vaříme 15 minut nebo do změknutí. Dochutíme solí a pepřem.
V hrnku rozmícháme vejce a citronovou šťávu, přidáme trochu horkého vývaru a za stálého míchání pomalu vlijeme do polévky. Nenecháme povařit, polévka by se srazila. Polévku podáváme horkou, ozdobenou petrželkou a citronem.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/recka-polevka-avgolemono [On-line 29.12.2011]
Poslední tip, trik či komentář