reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Řecká polévka avgolemono

  • kuřecí vývar 1250 ml
  • dlouhozrnná rýže 80 ml
  • vejce 2 kusů
  • citron (šťáva) 1 kusu
  • sůl
  • pepř

Kuřecí vývar vyrobíme vyvařením dvou kuřecích paliček. Když je maso měkké, paličky obereme a maso vrátíme do vývaru. Do hotového vroucího vývaru přidáme rýži a vaříme 15 minut nebo do změknutí. Dochutíme solí a pepřem.

V hrnku rozmícháme vejce a citronovou šťávu, přidáme trochu horkého vývaru a za stálého míchání pomalu vlijeme do polévky. Nenecháme povařit, polévka by se srazila. Polévku podáváme horkou, ozdobenou petrželkou a citronem.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/recka-polevka-avgolemono [On-line 29.12.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.