Suroviny
- rajče 4 ks
- okurka 1 ks
- červená paprika 1 ks
- červená cibule 1 ks
- černé olivy 70 g
- extra panenský olivový olej 120 ml
- sýr feta 170 g
- oregano 1 větvička
- červenný vinný ocet
- sůl
Rajčata a okurky nakrájejte na větší kusy. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na širší proužky, cibuli na klínky. Všechnu zeleninu i olivy rozdělte do misek nebo hlubokých talířů a zakápněte olivovým olejem.
Na salát nasypte kostičky fety a na ni oregano. Na stůl postavte vinný ocet a sůl, aby si každý mohl dochucovat podle svého. Salát podávejte s bílým pečivem – na závěr jím můžete vytřít lahodnou směs olivového oleje a šťávy, kterou pustila rajčata a okurky.
Zdroj: Řecký salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/recky-salat-0 [On-line 19.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář