reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Avgolemono

Suroviny

  • drůbeží vývar 1 l
  • sůl
  • pepř
  • dlouhozrnná rýže 50 g
  • vejce 3 ks
  • citron 1 ks

Litr drůbežího vývaru přiveďte k varu, vsypte 50 g dlouhozrnné rýže a vařte asi 15 minut doměkka. Mezitím v míse prošlehejte 3 vejce se šťávou z jednoho citronu. Vývar s rýží odstavte a jednu sběračku pramínkem vlijte za stálého šlehání do vaječné pěny – nesmí se srazit! Pak naopak za stálého šlehání postupně vlijte vejce do horkého vývaru, až vznikne hladký krém. Už nevařte a ihned podávejte s dílky citronu.

Zdroj: Avgolemono; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/avgolemono:  [On-line 19.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.