8 porcí
Na červenou řepu často zapomínáme. Přitom by si zasloužila, díky svému obsahu vitaminů, minerálních látek a vlákniny, velkou pozornost. Pouhého půl hrnku obsahuje významné množství kyseliny listové, hořčíku, draslíku a vitaminu C. Navíc oplývá nádhernou barvou.
- ½ kg červené řepy
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 brambora
- 1 rajský protlak
- voda nebo vývar
- slunečnicový olej
- ocet
- mletý pepř
- sůl
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé tenké plátky, stejně tak mrkev. Cibuli nakrájíme na tenké klínky, bramboru na kostičky.
Cibuli orestujeme na oleji dosklovata, přidáme nakrájenou červenou řepu, orestujeme, zarestujeme rajský protlak, zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme, až je řepa poloměkká, přidáme mrkev a brambory. Vaříme doměkka, dochutíme octem, mletým pepřem a solí.
Zdroj: Řepačka − polévka z červené řepy; ČT – Kluci v akcihttp://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1016 [On-line 9.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář