reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Restovaná cuketa s holandskou omáčkou, mandlovou posypkou a bramborem

na restované cukety:

  • cukety
    olivový olej
    prolisovaný česnek
    tymián
    sůl
    bílý pepř

na holandskou omáčku:

  • 200 ml bílého vína
    60 ml vývaru
    60 g žloutků
    200 – 250 g másla
    citron
    sůl
    bílý pepř

na mandlovou posypku:

  • toastový chléb
    plátky mandlí
    máslo
    sůl

Nakrájené cukety krátce orestujeme na oleji s česnekem a snítkou tymiánu. Osolíme je, opepříme a pod pokličkou necháme asi pět minut dojít. Mezitím si připravíme holandskou omáčku:
Nejdřív necháme varem zredukovat víno asi na třetinu. Až vychladne, smícháme ho s vlažným vývarem a žloutky, a na vodní lázni šleháme tak dlouho, až omáčka začne houstnout. Za velmi intenzivního šlehání pak pomalu přiléváme rozpuštěné máslo a jakmile omáčka získá správnou konzistenci, dochutíme ji pár kapkami citronu, solí, pepřem, a okamžitě podáváme s restovanými cuketami. Na talíři vše doplníme vařenými bramborami a speciální posypkou z na másle opražené čerstvé strouhanky smíchané s na másle orestovanými plátky mandlí a špetkou soli.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/445-restovana-cuketa-s-holandskou-omackou-mandlovou-posypkou-a-bramborem/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.