- 8 banánů
250 g hladké mouky
250 g cukru moučky
2 vejce
620 ml kondenzovaného mléka
olej
200 ml medu
špetka skořice
plátky mandlí
na vanilkovou omáčku:
- 250 ml smetany
- cukr krupice dle chuti
- vanilkový lusk
- 1 lžíce tamarindového dužiny
- 2 žloutky
Těstíčko z mouky, cukru, vajec a kondenzovaného mléka necháme asi půl hodiny odležet, a potom v něm obalujeme půlky banánů, které ihned smažíme ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje dozlatova. Podáváme je přelité rozehřátým medem, do kterého jsme přimíchali trochu skořice, ozdobené praženými plátky mandlí a doplněné vanilkovou omáčkou s tamarindem. Tu připravíme takto: smetanu s vanilkou a cukrem přivedeme k varu, přidáme oloupaný a vypeckovaný tamarind, provaříme a na závěr zahustíme vyšlehanými žloutky s trochou cukru.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/240-restovane-banany-s-vanilkovou-omackou/
Poslední tip, trik či komentář