- kuřecí prsíčka 5 kusů
- olivový olej 5 lžic
- směs sušených bylinek 5 lžic
- šunka 10 plátků
- ostrá mletá paprika 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
- česnek 2 stroužky
- cibule 1 kus
- hlávky celeru 3 kusy
- mrkve 3 kusy
- malé cukety 2 kusy
- rajčatové pyré 3 lžíce
- suché bílé víno 150 ml
- olivový olej 2 lžíce
- nastrouhaná citronová kůra 1 lžíce
- nasekaná petržel 1 hrst
Maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou. Každé prsíčko rozpůlíme. Pět lžic oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách osmažíme do hněda a do křupava. Potom je vyjmeme, necháme okapat a pět kousků okořeníme pálivou paprikou a osolíme. Zbylých pět obalíme v sušených bylinkách a osolíme. Pak každý řez zabalíme do plátku šunky.
Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev dobře očistíme, cukety omyjeme a všechno nakrájíme na tenké proužky. Rajčatové pyré dobře promícháme s bílým vínem. V pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a v něm osmažíme cibulku do sklovita. Pak přidáme česnek a zeleninu a lehce osmahneme. Přilijeme vinnou směs, okořeníme paprikou a osolíme.
Řezy z prsíček položíme na zeleninu, přikryjeme poklici a při mírné teplotě podusíme asi 15 minut. Podušené je přemístíme na předehřáté talíře a udržujeme v teple. Do zeleniny přimícháme citronovou kůru a petrželku, pak zeleninu upravíme na talíře vedle kuřecích řezů a ihned podáváme.
Zdroj: Řezy z kuřecího masa v závitku schwarzvaldské šunky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rezy-z-kureciho-masa [On-line 16.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář