reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Řezy z kuřecího masa v závitku schwarzvaldské šunky

  • kuřecí prsíčka 5 kusů
  • olivový olej 5 lžic
  • směs sušených bylinek 5 lžic
  • šunka 10 plátků
  • ostrá mletá paprika 1 špetka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • česnek 2 stroužky
  • cibule 1 kus
  • hlávky celeru 3 kusy
  • mrkve 3 kusy
  • malé cukety 2 kusy
  • rajčatové pyré 3 lžíce
  • suché bílé víno 150 ml
  • olivový olej 2 lžíce
  • nastrouhaná citronová kůra 1 lžíce
  • nasekaná petržel 1 hrst

Maso krátce opláchneme a osušíme utěrkou. Každé prsíčko rozpůlíme. Pět lžic oleje rozpálíme na pánvi a řezy po obou stranách osmažíme do hněda a do křupava. Potom je vyjmeme, necháme okapat a pět kousků okořeníme pálivou paprikou a osolíme. Zbylých pět obalíme v sušených bylinkách a osolíme. Pak každý řez zabalíme do plátku šunky.

Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev dobře očistíme, cukety omyjeme a všechno nakrájíme na tenké proužky. Rajčatové pyré dobře promícháme s bílým vínem. V pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a v něm osmažíme cibulku do sklovita. Pak přidáme česnek a zeleninu a lehce osmahneme. Přilijeme vinnou směs, okořeníme paprikou a osolíme.

Řezy z prsíček položíme na zeleninu, přikryjeme poklici a při mírné teplotě podusíme asi 15 minut. Podušené je přemístíme na předehřáté talíře a udržujeme v teple. Do zeleniny přimícháme citronovou kůru a petrželku, pak zeleninu upravíme na talíře vedle kuřecích řezů a ihned podáváme.

Zdroj: Řezy z kuřecího masa v závitku schwarzvaldské šunky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rezy-z-kureciho-masa [On-line 16.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.