reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

RIET paní domácí

Ingredience

  • bůček s kostí a kůží (pokud je hodně masitý, kupte ještě aspoň 300 g hřbetího sádla) 600 g
  • krkovice 600 g
  • hřebíček 3 kusy
  • bobkový list 1 kus
  • tymián 1 snítka
  • česnek 3 stroužky
  • sůl dle chuti 1 dávka
  • čerstvě mletý pepř 1 špetka

1. Bůček vykostíme a zbavíme kůže. Nakrájíme ho spolu s masem na kostičky. Do velkého kastrolu dáme nejdřív mírně povolit bůček. Pokud použijete sádlo, tak ho přidáme také. Na začátek podlijeme asi dvěma deci vody a můžeme i při dušení dále lehce podlévat. Až se sádlo trochu rozpustí, přidáme maso a kůže, hřebíčky, bobkový list, tymián a česnek (stroužky stlačíme plochou stranou nože, až prasknou a krásně se rozvoní). Přikryjeme pokličkou a necháme mírně probublávat tři hodiny, občas zamícháme.

2. Po této době odkryjeme, vylovíme kůže a necháme odkryté vařit další tři hodinky. Přidáme sůl a pepř, necháme chvilku vychladnout a vylovíme koření a hotový rillettes přelijeme do připravených misek, případně skleniček. Děrovanou naběračkou nejdříve přendejte maso a pak zalijte tukem. Zbylý tuk můžete použít třeba na pečení brambor anebo jiné dobroty.

3. Po ztuhnutí v lednici můžeme to, co nespotřebujeme v dohledné době, zamrazit.

Zdroj: RIET paní domácí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/riet-pani-domaci [On-line 08.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.