reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tajemství cibulové panenky

Ingredience

  • středně velké cibule 8 kusů
  • sádlo 4 lžíce
  • hladká mouka 4 lžíce
  • jakýkoliv vývar 2 l
  • smetana na vaření 200 ml
  • sůl a pepř 1 špetka
  • polévkové koření 1 špetka

1. Nejdříve si nachystáme očištěnou cibuli, kterou nahrubo nakrájíme a dáme orestovat na poloviční množství sádla. Když cibule trošku změkne, zasypeme ji asi čtyřmi lžícemi hladké mouky, zpěníme a necháme lehce zhnědnout. Takto připravenou jíšku zalijeme připraveným vývarem a necháme pořádně provařit. Přidáme trošku soli a trošku polévkového koření. Dále celou polévku rozmixujeme ponorným mixérem do hladka.

2. Nyní si připravíme zbytek cibulí, které nakrájíme na tenké měsíčky a necháme změknout na zbytku sádla dohněda. Takto hotovou cibuli, ale bez vypečeného tuku přidáme do rozmixované polévky. Nakonec už jen celou polévku zjemníme smetanou a krátce provaříme a můžeme podávat.

Zdroj: Tajemství cibulové panenky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tajemstvi-cibulove-panenky[On-line 08.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.