Suroviny
- cibule 2 ks
- prorostlý bůček 1 kg
- sůl 2 lžičky
- bílé víno 200 ml
- kmín
- česnek
- snítky rozmarýnu
- pepř
Cibuli nakrájíme nadrobno a jemně orestujeme. Bůček nakrájíme na centimetrové kostičky, přidáme na cibuli a necháme vypékat. Můžeme přidat dle chuti kmín apod. Maso by se nemělo smažit, spíš mírně vařit v sádle, takže kdykoliv bude příliš nabírat barvu a hrozit připalováním, podlijeme vínem.
Asi po třech hodinách přípravy přidáme na provonění snítku rozmarýnu. Pomazánka je hotová, až je maso krásně měkké a začne se dělit a rozpadat na vlákna. Těsně před koncem přidáme sůl a dle chuti pepř a česnek, necháme jen krátce probublat a na závěr pomůžeme masu ještě vidličkou – rozmělníme ho na menší kousky. Hotové rillettes nalijeme do sklenic, kokotek nebo jiných hezkých nádob a necháme ztuhnout. Podáváme s čerstvým pečivem.
Zdroj: Rillettes s domácím pečivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rillettes-s-domacim-pecivem [On-line 26.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář