reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rillettes s domácím pečivem

Suroviny

  • cibule 2 ks
  • prorostlý bůček 1 kg
  • sůl 2 lžičky
  • bílé víno 200 ml
  • kmín
  • česnek
  • snítky rozmarýnu
  • pepř

Cibuli nakrájíme nadrobno a jemně orestujeme. Bůček nakrájíme na centimetrové kostičky, přidáme na cibuli a necháme vypékat. Můžeme přidat dle chuti kmín apod. Maso by se nemělo smažit, spíš mírně vařit v sádle, takže kdykoliv bude příliš nabírat barvu a hrozit připalováním, podlijeme vínem.

Asi po třech hodinách přípravy přidáme na provonění snítku rozmarýnu. Pomazánka je hotová, až je maso krásně měkké a začne se dělit a rozpadat na vlákna. Těsně před koncem přidáme sůl a dle chuti pepř a česnek, necháme jen krátce probublat a na závěr pomůžeme masu ještě vidličkou – rozmělníme ho na menší kousky. Hotové rillettes nalijeme do sklenic, kokotek nebo jiných hezkých nádob a necháme ztuhnout. Podáváme s čerstvým pečivem.

Zdroj: Rillettes s domácím pečivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rillettes-s-domacim-pecivem  [On-line 26.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.