Suroviny
- rýže Arborio 500 g
- česnek 1-2 stroužky
- máslo 100 g
- kuřecí maso 500 g
- bílé víno 2 dcl
- sůl
- koření
- zeleninový vývar 7 dcl
- šalotka 1 ks
- olivový olej
- parmazán 150 g
- dýně Hokkaidó 500 g
- sušená rajčata 50 g
Dýni nakrájíme. Osolíme a pečeme při 180 °C35 minut. Po upečení odstraníme slupku a rozmačkáme vidličkou. Na olivovém oleji orestujeme šalotku dosklovata, přidáme česnek, rýži, zalijeme vývarem a vínem. Přidáme půl rozmačkané dýně, za stálého míchání vaříme al dente.
Před dovařením přidáme zbytek dýně, nakrájené sušené rajčata a máslo.Kuřecí prsa osolíme, okořeníme a ugrilujeme.
Rizoto dáme na talíř. Prsa nakrájíme na plátky, položíme na rizoto a posypeme hoblinami parmezánu.
Zdroj: Risotto s dýní a filírovaným kuřecím prsem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/risotto-s-dyni-filirovanym-kurecim-prsem [On-line 21.01.2015]
Poslední tip, trik či komentář