Ingredience
- kýta nebo krkovice 5 plátků
- česnek 5 stroužků
- anglická slanina 150 g
- cibule (nemusí být) 1 kus
- olej 1 dávka
- strouhanka na obalení 1 dávka
- vejce 2 kusy
- brambory 1 kg
- kmín 1 špetka
- sůl a pepř 1 špetka
Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, opepříme a necháme odležet 24 hodin. Do jedné misky si dáme rozšlehané vajíčko, do druhé strouhanku. Obalíme nejprve ve strouhance, pak ve vejci a maso osmažíme na oleji. Rozpálíme si troubu. Na plech rozprostřeme slaninu, navrch dáme řízky, které obložíme kolečky cibule a maso dopečeme dozlatova. Podáváme s vařenými brambory a polijeme výpekem.
Zdroj: Řízek naruby; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rizek-naruby [On-line 30.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář