- 800 g telecího masa
- 2 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- přepuštěné máslo
- sůl
- pepř
Salát
- 1 kg brambor
- 250 g šunkového salámu
- 6 vajec
- 150 g kyselé sterilizované okurky
- 50 g cibule
- 100 g mrkve
- petržel a celer
- 50 g zeleného hrášku
- 200 g majonézy
- sůl, pepř
- plnotučná hořčice (na případné dochucení)
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaném vajíčku a na závěr ve strouhance. Na másle smažíme dozlatova.
Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Vložíme do mísy a přidáme na kostky nakrájený salám, okurku, cibuli, vařenou zeleninu a hrášek. Přidáme majonézu, pepř, případně několik lžic hořčice.
Dobře promícháme, dochutíme, přidáme na kostky pokrájená vařená vejce a ještě zlehka promícháme. Dáme uležet do chladna.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rizek-s-bramborovym-salatem [on-line 7.9.2011]
Poslední tip, trik či komentář