reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rizoto s pestem z medvědího česneku

Potřebujeme:

  • 500 g italské rýže,
  • 500 ml kuřecího vývaru,
  • 200 ml bílého vína,
  • 100 g parmezánu strouhaného,
  • 50 g másla,
  • 1 cibuli najemno nakrájenou

Na pesto:

  • 100 g medvědího česneku,
  • 200 ml olivového oleje,
  • 100 parmezánu strouhaného,
  • sůl

Na oheň dáme kastrol s máslem. Nakrájíme cibuli. Vsypeme do kastrolu a zesklovatíme. Přidáme rýži. Zalijeme vínem a necháme vyvařit. Do rýže vlijeme vývar, vaříme, mícháme a postupně přiléváme vývar, až bude rýže uvařená na zkus.

Mezitím připravíme pesto z medvědího česneku. Listy medvědího česneku krátce spaříme a ihned zachladíme. Pak je dáme do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi a řádně rozmixujeme. Pesto vmícháme do téměř dokončeného rizota s nastrouhaným parmazánem a ihned servírujeme.

Zdroj: Rizoto s pestem z medvědího česneku; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rizoto-s-pestem-z-medvediho-cesneku-12-5-2015.html [On-line 13.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.