Potřebujeme:
- 500 g italské rýže,
- 500 ml kuřecího vývaru,
- 200 ml bílého vína,
- 100 g parmezánu strouhaného,
- 50 g másla,
- 1 cibuli najemno nakrájenou
Na pesto:
- 100 g medvědího česneku,
- 200 ml olivového oleje,
- 100 parmezánu strouhaného,
- sůl
Na oheň dáme kastrol s máslem. Nakrájíme cibuli. Vsypeme do kastrolu a zesklovatíme. Přidáme rýži. Zalijeme vínem a necháme vyvařit. Do rýže vlijeme vývar, vaříme, mícháme a postupně přiléváme vývar, až bude rýže uvařená na zkus.
Mezitím připravíme pesto z medvědího česneku. Listy medvědího česneku krátce spaříme a ihned zachladíme. Pak je dáme do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi a řádně rozmixujeme. Pesto vmícháme do téměř dokončeného rizota s nastrouhaným parmazánem a ihned servírujeme.
Zdroj: Rizoto s pestem z medvědího česneku; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rizoto-s-pestem-z-medvediho-cesneku-12-5-2015.html [On-line 13.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář