Suroviny
- nízký roštěnec nebo falešná svíčková
- toustový chléb
- smetana ke šlehání (30%)
- dijonská hořčice
- hrubozrnná sůl
- pepř
- snítky tymiánu
- křen
Maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a zprudka opečeme na pánvi, z každé strany jen chvilku, aby se hovězí zatáhlo. Maso potřeme hořčicí, přiložíme snítky tymiánu a necháme marinovat do druhého dne. Do půlky masa zapíchneme podélně teploměr a teplotu nastavíme na 54 stupňů C, troubu předehřejeme na 110 stupňů. Po třech hodinách je maso hotové. Krájíme na dvoumilimetrové plátky. Maso pokládáme na opečený toust, přes který namažeme crème fraîche, tučnou zakysanou smetanu smíchanou s křenem a dochucenou solí a pepřem.
Zdroj: Roastbeef na opečeném toustu s crème fraîche; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/roastbeef-na-opecenem-toustu-s-creme-fraiche [On-line 16.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář