Ingredience
- vepřová plec 1500 g
- uzený bůček 300 g
- cibule 3 kusy
- domácí česneková pasta 1 dávka
- sladká sypká paprika 1 špetka
- pivo na polévání 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
zeleninové brambory:
- brambory 1 kg
- mrkev 2 kusy
- petržel 2 kusy
- cibule 2 kusy
- česnek 3 stroužky
- koření na grilovanou zeleninu 1 dávka
- kmín 1 špetka
- sušená bazalka 1 špetka
- olivový olej 1 dávka
Ďábelská omáčka:
- střední tatarská omáčka 1 kus
- ostrý kečup 1 dávka
- česnek dle chuti 1 dávka
1. Vepřové maso nakrájíme na menší plátky, naklepeme, potřeme česnekovou pastou, osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou. Necháme odležet dvanáct hodin v chladu.
2. Nakrájíme uzený bůček na plátky, cibuli na kolečka. Na plátek masa vložíme uzený bůček a cibuli, přeložíme a napichujeme na velkou opékací jehlu. Celou jehlu pak zabalíme do alobalu a opékáme na dřevěném uhlí asi hodinu. Poté alobal odstraníme a opékáme další půlhodinu, kdy maso průběžně poléváme pivem.
3. V míse se promíchají očištěné nakrájené brambory a všechna oloupaná zelenina nakrájená na špalíky s kořením a olivovým olejem. Tuto směs upečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů aspoň půl hodiny na plechu pokrytém pečicím papírem.
4. K masu se hodí ďábelská omáčka: Tatarskou omáčku smícháme s kečupem a přidáme prolisovaný česnek – množství dle chuti.
Zdroj: Rojber; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rojber [On-line 14.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář