Suroviny:
- králičí pupek
- králičí odřezky
- slanina
- smetana
- mrkev
- cibule
- pórek
- rajče
- brambory
- žampiony
- olivový olej
- sůl, pepř
- bazalka
- petrželka
- tymián
- rozmarýn
Z namletých zbytků králičího masa připravíme fáš. Maso osolíme a opepříme, můžeme přidat také kousek králičích jater nakrájených na malé kousky. Zalijeme kapkou smetany a promícháme, přidáme nasekanou petrželku a tymián.
Na prkýnko položíme potravinovou folii, na kterou rozložíme plátky slaniny. Doprostřed položíme králičí pupek, navrch rozetřeme masovou fáš a roládu do folie celou zabalíme, utáhneme kraje, pro jistotu zabalíme ještě do alobalu a vložíme do pekáče. Kolem nasypeme nakrájenou zeleninu – mrkev, cibuli, pórek, rajče, trochu žampionů a pár brambor. Hojně zasypeme nasekanou petrželkou, tymiánem, rozmarýnem a bazalkou, osolíme a opepříme, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Dáme do trouby rozpálené na 160 °C asi hodinu péct.
Zdroj: Roláda s houbami a s bramborami s rajčaty; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/sef-upravoval-kralika-zde-vsechny-jeho-recepty?special=758795 [On-line 03.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář