Ingredience
- vejce 5 kusů
- cukr moučka 100 g
- tuk na pomazání plechu 1 dávka
- kakao 2 lžíce
- šlehačka 1 kus
- ztužovač šlehačky 1 kus
- sůl 1 špetka
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem a s kakaem, z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh. Obě hmoty opatrně spojíme. Na plech dáme pečicí papír, který ještě pomažeme tukem, a těsto nalijeme na pečicí papír. Pečeme v troubě vyhřáté na 230 stupňů maximálně osm minut. Roládu vyndáme a hned pomocí papíru srolujeme. Když vychladne, uvnitř ji pomažeme dobrou ušlehanou šlehačkou, opět opatrně srolujeme a stejnoměrně potřeme i zvenku. Dáme do lednice vychladit na několik hodin, podáváme nakrájené na plátky.
Zdroj: Roláda „Vánek“; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rolada-vanek [On-line 05.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář