reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Roláda „Vánek“

Ingredience

  • vejce 5 kusů
  • cukr moučka 100 g
  • tuk na pomazání plechu 1 dávka
  • kakao 2 lžíce
  • šlehačka 1 kus
  • ztužovač šlehačky 1 kus
  • sůl 1 špetka

Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem a s kakaem, z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh. Obě hmoty opatrně spojíme. Na plech dáme pečicí papír, který ještě pomažeme tukem, a těsto nalijeme na pečicí papír. Pečeme v troubě vyhřáté na 230 stupňů maximálně osm minut. Roládu vyndáme a hned pomocí papíru srolujeme. Když vychladne, uvnitř ji pomažeme dobrou ušlehanou šlehačkou, opět opatrně srolujeme a stejnoměrně potřeme i zvenku. Dáme do lednice vychladit na několik hodin, podáváme nakrájené na plátky.

Zdroj: Roláda „Vánek“; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rolada-vanek [On-line 05.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.