reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Roláda „Vánek“

Ingredience

  • vejce 5 kusů
  • cukr moučka 100 g
  • tuk na pomazání plechu 1 dávka
  • kakao 2 lžíce
  • šlehačka 1 kus
  • ztužovač šlehačky 1 kus
  • sůl 1 špetka

Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem a s kakaem, z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh. Obě hmoty opatrně spojíme. Na plech dáme pečicí papír, který ještě pomažeme tukem, a těsto nalijeme na pečicí papír. Pečeme v troubě vyhřáté na 230 stupňů maximálně osm minut. Roládu vyndáme a hned pomocí papíru srolujeme. Když vychladne, uvnitř ji pomažeme dobrou ušlehanou šlehačkou, opět opatrně srolujeme a stejnoměrně potřeme i zvenku. Dáme do lednice vychladit na několik hodin, podáváme nakrájené na plátky.

Zdroj: Roláda „Vánek“; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rolada-vanek [On-line 05.04.2014]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


devět × = 9


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.