Roláda
- 4 porce panenské pečeně (cca 200 g)
- 200 g čerstvého sýra (Lučina, žervé, cottage)
- 1 nožička pikantní klobásy
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 stonek zelené cibulky
- žampiony
- zelené a černé olivy nakrájené na kolečka
- 1 lžička soli
- 0,5 lžičky pepře
Marináda a brambory
- 1 kg brambor
- 0,5 citronu (šťáva)
- 3 lžíce olivového oleje
- troška vody
- 1 lžíce mleté papriky
- 6 stroužků česneku
- sůl
- trs pažitky
Z vepřového uděláme plátky, osolíme a opepříme. Potřeme směsí sýra, česneku, drobně nakrájené klobásy, papriky, koleček oliv, kostiček žampionů, cibulky a soli. Zabalíme a pevně převážeme kuchyňským provázkem. Předehřejeme troubu asi na 220 °C. Rolády opečeme na oleji na rozpálené pánvi ze všech stran. Přendáme je do pekáčku, vložíme do horké trouby a pečeme.
Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a po délce rozkrojíme na čtyři díly. Do mísy dáme rozmačkaný česnek, mletou papriku, vodu, olivový olej, nakrájenou pažitku, šťávu z citronu a osolíme. Všechny ingredience rozmícháme, nasypeme k nim připravené brambory a pěkně je ve směsi poválíme. Pak je dáme na hlubší plech do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rolada-z-panenky-s-pestrou-naplni [On-line 8.11.2011]
Poslední tip, trik či komentář