reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Roládičky z mladého býčka

Ingredience

  • hovězí zadní 1 kg
  • vejce 3 kusy
  • hrubozrnná hořčice 2 lžíce
  • anglická slanina 1 dávka
  • šalotka 1 kus
  • kapary 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • olej 1 dávka

na pyré:

  • brambory 1 kg
  • celer 1 kus

Plátky hovězího jemně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme pikantní hrubozrnnou hořčicí, poklademe slaninou a půlkou vajíčka uvařeného natvrdo, přidáme pár kaparů, zavineme a dobře svážeme potravinářským provázkem. Takto postupujeme, až máme pět malých rolád. Ty orestujeme zprudka na oleji a dáme přikryté zapéct do trouby. Podléváme, kontrolujeme, dokud nejsou měkké. Vyjmeme a doděláme šťávu.

Brambory s celerem oloupeme, vložíme do osolené vody a vaříme do změknutí. Poté přidáme máslo, smetanu a rozšleháme.

K tomu podáváme zelené fazolky, které si uděláme na rozškvařené slanině a zesklovatělé cibulce. Přidáme očištěné fazole a necháme je podusit s troškou vody. Lehce osolíme a opepříme.

Zdroj: Roládičky z mladého býčka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/roladicky-z-mladeho-bycka [On-line 27.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.