Ingredience
- hovězí zadní 1 kg
- vejce 3 kusy
- hrubozrnná hořčice 2 lžíce
- anglická slanina 1 dávka
- šalotka 1 kus
- kapary 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- olej 1 dávka
na pyré:
- brambory 1 kg
- celer 1 kus
Plátky hovězího jemně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme pikantní hrubozrnnou hořčicí, poklademe slaninou a půlkou vajíčka uvařeného natvrdo, přidáme pár kaparů, zavineme a dobře svážeme potravinářským provázkem. Takto postupujeme, až máme pět malých rolád. Ty orestujeme zprudka na oleji a dáme přikryté zapéct do trouby. Podléváme, kontrolujeme, dokud nejsou měkké. Vyjmeme a doděláme šťávu.
Brambory s celerem oloupeme, vložíme do osolené vody a vaříme do změknutí. Poté přidáme máslo, smetanu a rozšleháme.
K tomu podáváme zelené fazolky, které si uděláme na rozškvařené slanině a zesklovatělé cibulce. Přidáme očištěné fazole a necháme je podusit s troškou vody. Lehce osolíme a opepříme.
Zdroj: Roládičky z mladého býčka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/roladicky-z-mladeho-bycka [On-line 27.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář