reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Gratinovaná cibulová polévka

Ingredience

  • cibule 500 g
  • hovězí vývar 1 l
  • parmazán 100 g
  • červené víno 200 ml
  • pepř a sůl 1 špetka
  • bagetka k zapékání 5 dávek

Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a usmažíme na rozpáleném másle ve větším kastrolu. Až začne cibule zlátnout, přilijeme hovězí vývar, osolíme, opepříme a vaříme cca hodinu na malém plameni. Dvacet minut před koncem přilijeme do polévky červené víno. Nabereme do misek, nahoru dáme bagetku, bohatě posypeme parmezánem a dáme zapéct do trouby. Po vytažení ještě dosypeme parmezán, čímž vytvoříme „snížek“.

Zdroj: Gratinovaná cibulová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/gratinovana-cibulova-polevka [On-line 27.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.