Ingredience
- vejce 4 kusy
- cukr 2 lžíce
- kakao 1 dávka
- granko na posypání 1 dávka
- máslo na potření 1 dávka
- máta na ozdobu 1 dávka
na náplň:
- smetana ke šlehání (33%) 2 kelímky
- cukr 1 dávka
- ztužovač šlehačky 1 kus
1. Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme tuhý sníh, do nějž opatrně vmícháme dvě lžíce cukru a také žloutky a kakao.
2. Pečicí papír potřeme máslem, posypeme Grankem, vylijeme připraveným těstem a pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi deset minut. Poté vyjmeme a necháme vychladnout. Potřeme šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem a cukrem. Opatrně zatočíme v roládu, kterou necháme v lednici vychladnout. Naporcujeme ostrým nožem a každý řez podáváme ozdobený lístky máty.
Zdroj: Roládové řezy se šlehačkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/roladove-rezy-se-slehackou [On-line 16.08.2013]
Poslední tip, trik či komentář