reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Roštěnec v bylinkové krustě, kaše

Ingredience:

  • 1 lžíce hrubé soli
  • 2 lžíce nahrubo drceného pepře
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvý rozmarýn – posekaný
  • petrželka – posekaná
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1,5kg hovězího roštěnce, pokud možno s kostí
  • 1kg brambor typu C
  • 1 konzerva malých bílých fazolí – scezené, propláchnuté
  • 200 ml smetany ke šlehání 33%
  • muškátový oříšek k nastrouhání
  • máslo
  • 1 svazek šalotek
  • 40g třtinového cukru
  • 1kg mraženého hrášku
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Předehřejeme troubu na 220 °C, smícháme sůl, pepř, česnek, rozmarýn, petrželku a olivový olej. Směs vetřeme do masa v celku. Položíme do pekáče nejlépe s mřížkou a pečeme půl hodiny, pak ztlumíme troubu na 160 °C a pečeme ještě hodinu a 20 minut. Troubu vypneme a maso necháme půl hodiny odpočívat. Poté servírujeme.

Kaše: Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, brambory scedíme, hrncem zatřepeme, aby se brambory rozpadly, přidáme máslo a teplou smetanu a důkladně rozmačkáme na jemnou kaši. Vmícháme fazolky, osolíme dle chuti, opepříme, nastrouháme muškátový oříšek a podáváme.

Hrášek: šalotky oloupeme, pokrájíme na čtvrtiny a promícháme s cukrem, opékáme na rozpálené pánvi, dokud šalotky nezkaramelizují a nezezlátnou. Mezitím vaříme 2 minuty mražený hrášek v horké osolené vodě, a když je měkký, přidáme k šalotkám a chvilku opékáme. Poté osolíme, opepříme a podáváme. K hrášku můžeme přidat šťávu z jednoho citronu a mátu.

Zdroj: Roštěnec v bylinkové krustě, kaše; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rostenec-v-bylinkove-kruste-kase  [On-line 29.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.