reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rozpečený camembert

Ingredience

  • sýr camembert 5 kusů
  • hroznové víno na ozdobu 1 dávka
  • bagetka k podávání 5 kusů

na cibulovou marmeládu

  • červená cibule 500 g
  • česnek 1 stroužek
  • červené víno 170 ml
  • vinný ocet 2 lžíce
  • lžíce třtinového cukru 4 kusy
  • lžíce olivového oleje 1 kus
  • lžíce másla 1 kus
  • tymián dle chuti 1 dávka
  • sůl, pepř 1 špetka

1. Na omáčku v hrnci zpěníme máslo spolu s olivovým olejem. Na mírném ohni orestujeme na plátky pokrájenou cibuli s česnekem. Po 10 minutách přidáme cukr, tymián a polovinu výše uvedené dávky octa, promícháme a na malém plaménku necháme asi minut dusit, často promícháme. Osolíme, okořeníme pepřem, dochutíme octem a dusíme ještě pár minut. Nakonec přilijeme víno a necháme dusit tak dlouho, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá marmeláda.
2. V troubě nebo pod grilem si rozpečeme zralý sýr, který jsme uprostřed nařízli do kříže. Podáváme ho s kuličkami hroznového vína a naší cibulovou marmeládou.

Zdroj: Rozpečený camembert; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rozpeceny-camembert [On-line 05.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.