Ingredience
- sýr camembert 5 kusů
- hroznové víno na ozdobu 1 dávka
- bagetka k podávání 5 kusů
na cibulovou marmeládu
- červená cibule 500 g
- česnek 1 stroužek
- červené víno 170 ml
- vinný ocet 2 lžíce
- lžíce třtinového cukru 4 kusy
- lžíce olivového oleje 1 kus
- lžíce másla 1 kus
- tymián dle chuti 1 dávka
- sůl, pepř 1 špetka
1. Na omáčku v hrnci zpěníme máslo spolu s olivovým olejem. Na mírném ohni orestujeme na plátky pokrájenou cibuli s česnekem. Po 10 minutách přidáme cukr, tymián a polovinu výše uvedené dávky octa, promícháme a na malém plaménku necháme asi minut dusit, často promícháme. Osolíme, okořeníme pepřem, dochutíme octem a dusíme ještě pár minut. Nakonec přilijeme víno a necháme dusit tak dlouho, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá marmeláda.
2. V troubě nebo pod grilem si rozpečeme zralý sýr, který jsme uprostřed nařízli do kříže. Podáváme ho s kuličkami hroznového vína a naší cibulovou marmeládou.
Zdroj: Rozpečený camembert; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/rozpeceny-camembert [On-line 05.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář