reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rybí polévka na způsob „Bouillabaisse“

  • hlavy, kosti a ořezky z ryb
    mrkev, petržel, celer s natí
    cibule
    slunečnicový olej
    plody moře (sépie, mušle aj.)
    nové koření
    celý pepř
    rozmarýn
    šafrán
    česnek podle chuti
    sůl, mletý pepř, chilli

Hlavy, kosti a ořezky z ryb povaříme, dokud se na hladině nevytvoří pěna, kterou sebereme. Přidáme nové koření a celý pepř, nahrubo nakrájenou zeleninu a cibuli, snítku rozmarýnu a po půl hodině varu scedíme. Mezitím si nakrájíme na menší hranolky mrkev, celer, petržel a najemno cibuli, vše krátce orestujeme na oleji spolu se špetkou šafránu, zalijeme připraveným rybím vývarem a povaříme, dokud zelenina nezměkne. Přidáme nakrájené plody moře a na kostky nakrájený filet pstruha, a nakonec dochutíme trochou chilli, mletého pepře, osolíme a 5 minut povaříme.
Polévka se podává s omáčkou aioli a rozpečenou bagetou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/25-rybi-polevka-na-zpusob-bouillabaisse/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.