Suroviny:
- kapr – hlava a ořez
- mlíčí
- česnek
- máslo
- sůl
- hladká mouka
- kořenová zelenina
- muškát
- ½ cibule
- zelená petržel
- divoké koření – bobkový list, pepř, nové koření
Knedlíčky:
- 2 žloutky
- 4 housky na kostky
- sníh ze 2 vajec
- smetana
- mléko
- muškát
- bílý pepř
Kapra, divoké koření, sůl, ½ cibule, kořenovou zeleninu a česnek vaříme 30-45 minut.
Do mísy dáme housku, žloutky, sůl, máslo, smetanu, sníh, muškátový oříšek, bílý pepř. Smícháme, vytvarujeme knedlíčky a vaříme v osolené vodě 5 minut. Vyndáme, potřeme máslem, posypeme posekanou petrželí.
Na másle orestujeme strouhanou kořenovou zeleninu, posypeme moukou, přidáme vývar z kapra, mléko, sůl, bílý pepř, muškát, smetanu a mlíčí. Provaříme. Vložíme maso z kapra, knedlíčky a posekanou petrželku.
Zdroj: Rybí polévka s knedlíčky; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 21.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář