4 porce
- 300 g lososa – filet bez kůže
- 1 bulva fenyklu
- 2 banánové šalotky
- 2 stroužky česneku
- půl lžičky celých semínek koriandru
- půl lžičky celých semínek fenyklu
- 150 ml suchého bílého vína
- 500 ml rajčatové pyré passata
- 500 ml zeleninového vývaru
- špetka šafránu
- 3 lžíce olivového oleje
- 8 předvařených malých brambůrků
- 8 cherry rajčátek
- trocha citronové šťávy
- sůl
- mletý pepř
- hrst čerstvého kerblíku
- 4 lžičky crème fraîche nebo tučné kysané smetany
Fenykl nakrájíme na drobné kostky, šalotku na klínky, stroužky česneku jen rozmáčkneme.
Zeleninu osmahneme v hrnci na olivovém oleji, vmícháme koriandrové a fenyklové semínko, špetku šafránu, osolíme, promícháme, zastříkneme vínem, vmícháme rajčatové pyré a zeleninový vývar. Povaříme, vložíme na čtvrtky nakrájené brambůrky, rajčátka a na kostky nakrájeného lososa. Dochutíme citronovou šťávou, necháme přejít varem a podáváme se zakysanou smetanou.
Zdroj: Rybí polévka s lososem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1761-rybi-polevka-s-lososem/ [On-line 04.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář