4−6 porcí
- 1,2 l čirého rybího vývaru
- 1 mrkev
- ½ malého celeru
- 1 malá cibule
- 4 lžíce hrášku
- přepuštěné máslo
Žemlovo-rybí knedlíčky
- 1 větší žemle
- trochu mléka
- 4 lžíce rybího masa
- 1 vejce
- lžíce petrželky kudrnky
- muškátový oříšek
- sůl
- přepuštěné máslo na smažení
Na přepuštěném másle postupně osmahneme na tenké nudličky nakrájenou mrkev, celer a cibuli, zalijeme čirým rybím vývarem, přidáme zelený hrášek a necháme jen přejít varem, odstavíme a podáváme s rybími kuličkami.
Starší žemli nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přidáme od kostí zbavené rybí maso, vejce, nasekanou petrželku, trochu soli, muškátového oříšku, mletého pepře. Na posypaném vále hladkou moukou vyválíme váleček, rozdělíme na stejné kousky, z nichž v dlaních vytvarujeme kuličky a smažíme je na přepuštěném másle.
Zdroj: Rybí polévka se smaženými žemlovými knedlíčky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1181 [On-line 23.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář