reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rybí polévka se smaženými žemlovými knedlíčky

4−6 porcí

  • 1,2 l čirého rybího vývaru
  • 1 mrkev
  • ½ malého celeru
  • 1 malá cibule
  • 4 lžíce hrášku
  • přepuštěné máslo

Žemlovo-rybí knedlíčky

  • 1 větší žemle
  • trochu mléka
  • 4 lžíce rybího masa
  • 1 vejce
  • lžíce petrželky kudrnky
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • přepuštěné máslo na smažení

Na přepuštěném másle postupně osmahneme na tenké nudličky nakrájenou mrkev, celer a cibuli, zalijeme čirým rybím vývarem, přidáme zelený hrášek a necháme jen přejít varem, odstavíme a podáváme s rybími kuličkami.

Starší žemli nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přidáme od kostí zbavené rybí maso, vejce, nasekanou petrželku, trochu soli, muškátového oříšku, mletého pepře. Na posypaném vále hladkou moukou vyválíme váleček, rozdělíme na stejné kousky, z nichž v dlaních vytvarujeme kuličky a smažíme je na přepuštěném másle.

Zdroj: Rybí polévka se smaženými žemlovými knedlíčky; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1181 [On-line 23.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.